• מדעי מעבדה רפואית

מטרות ויעדים

עקרונות מקצועיים ומנחים:

א. לחנך דור חדש כדי שיוכל להשתלב מיידית במעבדות רפואיות בעזרת התנסות בנושאי המעבדה הקלינית תוך כדי לימודיו האקדמיים.

ב. להכשיר מועמדים בעלי פוטנציאל אקדמי שיצעידו את המערך המעבדתי רפואי בעשור השני של המאה העשרים ואחת.

המטרה העיקרית של תכנית לימודים זו היא להכשיר את הבוגר כעובד מעבדה בעל ידע רחב וחדשני בכל המקצועות הפרה-רפואיים, בטכנולוגיה מעבדתית מתקדמת ובשימוש במכשור חדשני. מטרה נוספת היא לתת לבוגר בעל כישורים מיוחדים כלים להמשיך ללמוד בלימודי .M.Sc שיתנו לו פוטנציאל ניהולי ומחקרי במקצועות.

מטרות:

1. להכשיר עובדים בעלי תואר אקדמאי בכל תחומי המעבדות הרפואיות הקיימות.

2. להקנות ידע תיאורטי ומעשי בתחום הפעלת המעבדות הרפואיות.

3. להקנות ידע תיאורטי ומעשי לתלמיד בכל התחומים הקליניים של המיקרוביולוגיה, ביוכימיה, אימונולוגיה, המטולוגיה, ביולוגיה מולקולרית,

גנטיקה פתולוגיה וכו' הקשורים למחלות בבני אדם.

4.. לתת לתלמיד כלים לחשיבה עצמאית ביקורתית וגם יצירתית בנוגע לבדיקות שנעשות במעבדה.

5. להקנות הבנה מעמיקה בנוגע למחלות הזיהומיות והפתולוגיות הפוגעות בבני אדם.

6. להקנות לתלמידים מחויבות לביצוע בדיקות איכותיות, תוך בקרת איכות, ולסגל התנהגות אתית כלפי הנבדקים.

יעדים:

1. היענות לביקוש המקומי הצפוי להשכלה גבוהה תוך התחשבות בצרכים חברתיים, תרבותיים, חינוכיים וכלכליים של האוכלוסייה באזור.

2. התחשבות במאפיינים הרב תרבותיים של האוכלוסיות הנזקקות לשירותי המכללה באזור שבו היא ממוקמת ובסביבה הקרובה במחוז צפון.

3. ניצול המאפיינים הייחודיים ההיסטוריים, הגאוגרפיים והדמוגרפיים של הגליל ושל מחוז הצפון לשם הכנת תכניות לימודים ייחודיות לאוכלוסיית האזור ולשם משיכת סטודנטים מאזורים נוספים בארץ ואף מחו"ל.

3. מתן אפשרות להיכרות הדדית ולהגברת הסובלנות ההדדית בין המרכיבים הרב תרבותיים השונים של האוכלוסייה מאזור הצפון.

5. חיזוק העיר צפת ופיתוחה, קידום ופיתוח הגליל.

הייחודיות שלנו:

בסיום הלימודים יוענק לבוגרי המסלול תואר B.Sc. וכן הסמכה של משרד הבריאות ללא צורך בבחינה ממשלתית.

עם התואר שלנו תוכל להמשיך ללימודים  מתקדמים בתחום המדעים למשל: M.Sc. בתחומים שונים, לימודי רפואה, לימודים ווטרינריים ועוד. הלימודים מתקיימים 3 ימים בשבוע בלבד ובמשך שנתיים וחצי. בחצי שנה האחרונה (סמס' ב' של שנה ג') תשלב את הסטאז' תוך כדי הלימודים.

אצלנו אתה לא צריך לדאוג למקום לסטאז' (הכשרה מעשית), אנחנו נדאג לשלב אותך באחת מהמעבדות המתקדמות באחד מהמרכזים הרפואיים הקרובים למקום מגוריך.

כל אלה בסביבה נעימה, מקצועית עם אווירה חמה ואישית המתקבלת מלמידה בקבוצות קטנות ובמעבדות חדישות עם הציוד הטכנולוגי המתקדם ביותר.