מבנה ופריסת תוכנית הלימודים

התכנית בנויה ממסלול של שלוש שנים.

כללי:

שני הסמסטרים הראשונים (שנה א') יכללו לימודי יסוד עיוניים במדעי החברה וההתנהגות,

במדעי הטבע והחיים ובמדעי היסוד הרפואיים, לימודי מבואות ברפואת חירום וקורסים מקצועיים בסיסיים. בשנה זו יחשפו הלומדים לשני קורסים ייחודיים בנושא תקשורת עם חולה וסביבתו, והחייאה בסיסית. (כבר כאן יחלו הסטודנטים בהתנסות מעשית כחובשים מלווים על אמבולנסים וניידות טיפול נמרץ של מד"א).

שני הסמסטרים הבאים (שנה ב') יוקדשו ברובם ללימודים קליניים עיוניים של מצבים רפואיים דחופים במערכות הגוף השונות כגון לב וכלי דם, נשימה, שתן, וכן הלאה. ייערך תרגול על סימולטורים של המצבים השונים ברפואת החירום ויילמדו הכישורים הדרושים למקצוע רפואת החירום. כמוכן יבצעו הסטודנטים רוטציה קלינית במחלקה לרפואה דחופה (מלר"ד)  של בתי חולים באזור הצפון.

בסמסטר הראשון של השנה השלישית יחל פרק ההתנסויות הקליניות במחלקת טיפול נמרץ לב, מיילדות והרדמה. בנוסף יערכו סדנאות סעד חיים מתקדם בתחומי לב, ילדים, טיפול טרום בית החולים ואירוע רב נפגעים, כמו גם התמודדות עם מצבי לחץ ומוות. סדנאות אלה מיועדות ללימוד ותרגול ההתמודדות ברמה המתקדמת עם מגוון המצבים הקליניים האקוטיים ברמת המטופל הבודד ומהוות אינטגרציה יישומית של החומר אשר נלמד עד כה והכנה ליציאה לשטח כפאראמדיק מתלמד. בסמסטר זה יילמדו גם נושאי יסוד הדורשים לטעמנו דרגת בשלות מתאימה כמו חוק ואתיקה רפואית, אבטחת איכות וניהול סיכונים ברפואה, כמו כן, השלמות קורסים במדעי החברה וההתנהגות עם דגש על מינהל, כלכלת בריאות וסדנאות להתמודדות עם מצבי דחק. הסמסטר השני  ייועד רובו ככולו להתנסויות מעשיות שיערכו באתרים שונים באזור הצפון באמבולנסים של  טיפול נמרץ.

חלקן של ההתנסויות הקליניות יתקיים במתקני לימוד ברמה הלאומית המצויים מחוץ לאזור. בשל מצוקת שדות ההתנסות המעשית, ההתנסויות היישומיות יתכן שיערכו בחלקן בתקופות בין סמסטריאליות ובחופשות הקיץ.

רשיון פאראמדיק יותנה במעבר מבחן רישוי לפרמדיקים בשיתוף  מגן דוד אדום (מד"א) ומרכז סימולציה רפואית (מס"ר) בתה"ש, המרכז הארצי לבחינות והערכה – מס"ר, אחראי על מערך הבחינה והערכתה. הפאראמדיקים מוערכים על פי כישורי התקשורת שלהם, רמת שליטה בפרוטוקולי הטיפול השונים, ויכולותיהם לנהל צוות. מגוון התרחישים שבהם נבחנים הפאראמדיקים כולל: טיפול בטראומה -  לדוגמה פצוע עם ירי בחזה, קרדיולוגיה -  לדוגמה חולה עם אוטם בשריר הלב,  גניקולוגיה -  לדוגמה לידה, בעיה נשימתית -  לדוגמא אסטמה ועוד.

תוכנית הלימודים המוצעת כוללת לימודים עיוניים בסך 1342 שעות והכשרה מעשית בת 1308 שעות (לא כולל שעות תרגול). ובסה"כ כ 136 נקודות זכות. לבוגרי מגמת רפואת החרום יוענק תואר "בוגר רפואת חרום" (B.EMS), תואר מקביל ושווה ערך לכל תואר אוניברסיטאי ראשון אחר כמו B.A או B.Sc,  אשר יאפשר המשך לימודים אוניברסיטאיים לקראת תארים גבוהים יותר. פירוט תכנית הלימודים על פי השנים, הקורסים וסגל ההוראה יובא בהמשך.